• ALGEMENE INFORMATIE BETREFFENDE MASSAGES

Een ontspanningsmassage is een cadeautje aan jezelf. Spanning en stress verdwijnen, lichaam en geest komen weer tot rust. Tijdens een ontspanningsmassage wordt je hele lichaam, van je hoofd tot en met je voeten, zowel de voor als de achterzijde gemasseerd. Een ontspanningsmassage werkt niet alleen ontspannend maar bevordert ook de bloedcirculatie, het stimuleert de lymfestroom en verbetert de stofwisseling waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Het werkt vitaliserend, maakt de gewrichten soepeler, vermindert pijnklachten en er wordt een betere weerstand tegen ziekten opgebouwd. Je kunt je na een massage weer fit en energiek voelen, maar doordat je spanning loslaat en vermoeidheid niet langer onderdrukt, kan het zijn dat je slaperig wordt, het is goed hier rekening mee te houden. Regelmatige massage kan klachten voorkomen doordat tijdig aandacht besteed wordt aan je lichaam, geest en energieveld.

De massages vinden plaats in een warme sfeervolle ruimte waar rustgevende muziek klinkt, die effect heeft op alle energiecentra van het lichaam. Alles is erop gericht dat je zo goed mogelijk kunt loslaten en ontspannen. Ik werk met allerlei soorten kussens, onder andere met hydrowave warmwaterkussens, voor een optimaal ligcomfort. De praktijk bevindt zich op de eerste etage en dus minder toegankelijk als je slecht ter been bent.

  • INTUITIEVE ONTSPANNINGSMASSAGE

Bij de intuïtieve ontspanningsmassage wordt je gemasseerd met een warme basisolie. Een massage gegeven uit respect en gevoel, met aandacht en warmte gegeven. Bij deze massage worden met name klassieke technieken met een helende vitaliserende werking toegepast op holistische wijze. Holistisch houdt in dat er aandacht is voor de mens als geheel; er wordt dus naar gestreefd niet alleen het lichaam maar ook het geestelijk en emotionele evenwicht te herstellen van de cliënt. Dit geeft de cliënt een gevoel van loslaten, rust en overgave. Weldadig bij vermoeidheid, overbelasting zowel psychisch als lichamelijk. Het is mogelijk een AROMATHERAPIE ontspanningmassage te krijgen met een voor jou samengesteld mengsel van etherische oliën. Vraag naar de mogelijkheden.

 

30min: € 28,50 achterkant of voorkant van het lichaam,
nek schouders rug
1 uur: € 48,50 hele lichaam
1,5 uur: € 63,00 hele lichaam
     

€ 3,50 extra voor gebruik basisolie en een op jou afgestemde samenstelling van etherische oliën.

 

   • THAISE VOET EN ONDERBEENMASSAGE

De Thaise voet,- en onderbeenmassage is een ontspannende, energetische, massage die op een unieke wijze een meridiaan en reflexzonetherapie combineert. Het stimuleert de werking van de organen, het zenuwstelsel, lymfesysteem en hormoonstelsel. Omdat de voeten in feite de spiegel van je lichaam vormen, wordt eigenlijk je hele lichaam behandeld. Deze massage activeert het natuurlijk genezingsproces, de doorbloeding en de energiedoorstroming van het hele lichaam. De massage bestaat uit een groot aantal massagetechnieken die gedeeltelijk worden uitgevoerd met een houten massagestokje waarmee een groot aantal drukpunten worden gestimuleerd. Na afloop loop je weer op wolkjes en voelen je benen heerlijk licht aan. Bij regelmatige massage vermindert / verdwijnt oedeem (vochtophoping in de voeten en benen). Zeer aan te bevelen tijdens de zwangerschap. Draag tijdens de massage een rok of broek die tot boven de knie kan worden opgerold zonder te knellen.
1 uur: € 42

,00.

Roya Geleen

  • Zweedse voet,- onderbeen massage

De Zweedse voet,- onderbeen massage is een klassieke ontspannende en vitaliserende massage. Deze massage maakt de gewrichten en spieren losser en soepeler. Aan te raden bij stijfheid en/ of spanning in spieren en gewrichten        30 min. € 28,50

  • SHANTALA BABYMASSAGE

Deze uit India afkomstige massage is een uitstekende manier om tegemoet te komen aan een van de essentiële behoeften van de mens; de behoefte aan lichamelijk contact en aanraking. Voor je baby geldt dit misschien wel extra. Massage werkt ontspannend, verdiept de band tussen ouder en kind en helpt ouders de lichaamstaal van hun baby beter te begrijpen en daarop in te spelen. Het slaapgedrag kan worden veranderd, het heeft invloed op de spijsvertering en bij regelmatig masseren merk je dat de weerstand tegen ziektes wordt verhoogd. Alle massagetechnieken zijn gericht op het ontwikkelen van soepelheid van de gewrichten, coördinatievermogen en ontspanning. Ook aan te bevelen bij te vroeg geboren kindjes. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat babymassage de groei en ontwikkeling van baby’s stimuleert. Er zijn twee mogelijkheden: Je kunt met je baby naar de praktijk komen voor een ontspannende massage die o.a. een positieve werking heeft op huilbaby’s, gevoelige, onrustige baby’s en baby’s met veel darmkrampjes.
Vind je het belangrijk in alle rust, met alle aandacht gericht op jouw kindje de exacte massagetechnieken aan te leren, kies dan voor privéles. Babymassage is communicatie zonder woorden. Het geeft een enorme voldoening voor zowel ouder als kind. De technieken zijn niet moeilijk en hebben een positieve invloed op de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van het kind. Mogelijk vanaf 6 weken. Ouders met een tweeling kunnen natuurlijk samen komen om de massage aan te leren.

Per les tot 1 uur: € 35,00 (afhankelijk van wat je kindje toelaat zijn er 3 tot 4 lessen nodig om de massage te leren) De massage kan op een warm hydromassagekussen gegeven worden zodat je baby niet afkoelt.
Tip: leuk als kraamcadeautje, zowel om te geven als te krijgen.

  • ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Zwanger, een mooie maar ook intensieve periode. Je kan sneller moe worden en kunt last krijgen van allerlei lichamelijke ongemakken. Deze ontspannende massage werkt fysiek en gevoelsmatig ondersteunend in een tijd dat er veel verandert in je lichaam. De zwangerschapsmassage helpt je energiepeil te verhogen en ongemakken te verlichten zoals: Pijn in de schouders, nek en (onder)rug, pijn in de spieren en gewrichtsbanden. Bij vochtophoping in de benen en enkels. Bij slecht slapen. Het vermindert constipatie en maagzuur. Het verbetert de bloedcirculatie van moeder en kind. Een zwangerschapsmassage mag vanaf 13 weken, indien er sprake is van een normale gezonde zwangerschap. De duur van de zwangerschap, je eventuele klachten en wensen bepalen de inhoud van je massage. 1 uur: €48,50

 

  • CHINESE HOOFD NEK EN SCHOUDERMASSAGE

Deze massage is een combinatie van acupressuur, ( gericht op de meridianen die door het hoofd, de nek en de schouders lopen) en Westerse massagetechnieken. Aan te bevelen bij vastzittende schouders, nek en hoofdpijn. Dit zijn allemaal stressverschijnselen die met deze massagevorm aangepakt kunnen worden. De massage wordt op de massagetafel gegeven. 30 min. €28,50 Dames kunnen gedurende deze massages een topje met spaghettibandjes aanhouden

  • INDIASE MASSAGE

Deze massage van 5000 jaar oud komt voort uit de ayurveda, (= kennis van het leven) de oudste vorm van geneeskunst. Een weldaad voor het lichaam, deze massage zorgt voor totale ontspanning, levenskracht, kan pijn verminderen en zorgt voor een grotere weerstand. Deze massage wordt gegeven middels een warme massageolie vermengd met een samengestelde Indiase kruidenolie. Het hoofd, de voeten en de buik worden uitgebreid gemasseerd omdat hier de meeste spanning wordt opgeslagen. Er wordt op energetisch niveau gewerkt waardoor de massage ook psychisch helend werkt. 1,5 uur: € 63,50 Houdt er rekening mee dat na een Indiase massage je kapsel niet meer goed zit daar er olie in je haren komt tijdens het masseren van het hoofd.

  • KRUIDENSTEMPELMASSAGE

Dit is een massage met warme kruidenbuiltjes die tevens een licht scrubbend effect hebben. Ze bestaan uit zowel reinigende, activerende, als ontspannende kruiden, met een krachtige, helende werking. Je lichaam wordt aangezet om beter te functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht. De deugddoende warmte van de kruidenstempels ontspannen je geest, activeren de stofwisseling, verbeteren de bloedsomloop en maken spieren soepeler. De kruiden ontslakken, regenereren en verzorgen de huid op intensieve wijze. Van alle massages is de kruidenstempel het meest doordringend. Je inhaleert de aroma’s en de kruiden worden tot diep in de weefsels opgenomen. Ideaal bij stress, vermoeidheid, nervositeit en klachten van de luchtwegen. 75 min.: € 63,00 Draag een oude slip aangezien er met veel olie gewerkt wordt.

  • HOT STONE MASSAGE

De geschiedenis bevestigt dat het therapeutisch effect van warme stenen al duizenden jaren bekend was bij indianen. Zij gebruikten de stenen ter genezing of het in balans brengen van het lichaam aangezien er op die manier ook invloed op de chakra’s uitgeoefend wordt. Een massage waarbij stenen op je lichaam gelegd worden en je hele lichaam met warme stenen en olie gemasseerd wordt. Door de combinatie van warmte en beweging wordt diep in de spieren en gewrichten doorgedrongen wat de behandeling nog effectiever maakt. Een weldaad voor het lichaam. Uitermate geschikt tegen stress, spierproblemen en een slechte doorbloeding. 1,5 uur: € 66,00

  •          SUMADRA MASSAGE

Bij deze deze  massagevorm wordt het hele lichaam hoofdzakelijk behandeld met de onderarmen en ellebogen. De massagetechnieken weerspiegelen de ritmes en bewegingen van sprankelende watervallen en rustgevende oceaangolven. Continue vloeiende strijkingen zorgen voor een diepe ontspanning. De energie kan weer vrij  door het lichaam stromen .Degene die de massage geeft  voert de bewegingen uit op basis van de tai chi leer; hierbij wordt gewerkt vanuit  het bekken, de voeten en de benen  van de gever.De bewegingen hebben een  diepgaande werking, zeer aan te raden bij stress.

1 uur: € 48,50